Menu Booking af stand 2021
Poul B. Heide
Del på Facebook
Del på Twitter
Del via mail

Rundvisning med Øhavsmuseet - Munkene på kanten af verdenen

Rundvisning med Øhavsmuseet med emnet munkene på kanten af verdenen. I 1172 drog en lille flok mænd ud i de våde enge, tæt ved landsbyen Fleninge. De havde ens tøj på, og i deres ansigter kunne man se en blanding af spænding og uro. De var munke, og var kommet for at bygge det første kloster i mange miles omkreds. Tag med arkæolog Poul Baltzer Heide på rundvisning, hvor vi rejser på opdagelse i middelalderens landskab, og besøger munkene og det landskab med vildt og fisk, som de udnyttede til perfektion.

Vi starter og slutter ved Faaborg Midtfyn Kommunes telte.

Om Øhavsmuseet

Øhavsmuseet Faaborg er et kulturhistorisk museum, der har til opgave at udforske og formidle vores fælles historie med afsæt i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Omdrejningspunktet for et museum er viden, samlingerne i form af de ægte fund og spor ude i det fri fra historien og så for det tredje formidlingen i form af udstillinger, ture, undervisning og meget mere. Museet fokuserer særligt på istidslandskabets dannelse og landskabets kulturhistorie inklusive de mange levn, monumenter og bygningsmiljøer, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie og byens rets- og afstraffelseshistorie med afsæt i Faaborgs velbevarede historiske bymiljø og byens ting- og arresthus.